Στις 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος “Γνώση Παραγωγής”. Στη συνάντηση ήταν παρόντες εκπρόσωποι και των τριών φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ποιο συγκεκριμένα, από την ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.οι κος Κώστας Γεωργακίδης, κος Δημήτρης Κοντομανώλης, κος Λάμπης Βουτσάς, κυρία Έφη Κουτσομητροπούλου, κος Ντίνος Αλατάς, κος Χάρης Ξαφόπουλος, κος Αντώνης Καρκάρης, κυρία Κατερίνα Κουγιανού, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο οι Αναπλ. Καθηγητής κςο Μιχάλης Γεωργιάδης και ο κος Γιώργος Νικολαίδης (επιστημονικός συνεργάτης) και τέλος από την πλευρά της ΜΙΚ3 οι κος Κώστας Κεφαλάς και κος Νίκος Ζιγγόπης.

Στα πλαίσια της συνάντησης συμφωνήθηκε ότι μέχρι τον Αύγουστο 2014 η ΜΕΒΓΑΛ θα συγκεντρώσει σε τρεις φάσεις τα απαραίτητα δεδομένα από την παραγωγική διεργασία της συσκευασίας γιαουρτιών που θα αφορούν τις ενότητες εργασίας 2 και 3 και μερικώς την 4.

Στη συνέχεια θα γίνει έλεγχος αξιοπιστίας του μοντέλου βελτιστοποίησης του χρονοπρογραμματισμού παραγωγής της διεργασίας συσκευασίας γιαουρτιών (model validation) με εξέταση συγκεκριμένων μελετών περίπτωσης (case studies) καθώς επίσης και έλεγχος ικανοποίησης λειτουργικών και σχεδιαστικών περιορισμών της μονάδας όπως προβλέπονται από τα αποτελέσματα του μοντέλου.